Ei elämä. Olinko juuri kirjoittanut syntyjä syviä maailman sivun ja sitten painoin vahingossa deleteä. Damn. Noh, not enough...Fuck! That's more like it.

Mitä sitten olinkaan kirjoittanut? Unettomuudestani, elämäni helppoudesta verrattuna niin moniin ja syyllisyydestä, mitä sen vuoksi poden. Ja liian hyvästä kasvatuksestani. Kun on opetettu ajattelemaan aina ensin muita ennen itseään ja sitä, kun jossain vaiheessa elämää alkoi kapinoimaan tätä asetelmaa vastaan. Kun on pakko pysyä vahvana, koska ei ole mitään järjellistä syytä lyyhistyäkkään. Kun pitää aina ensin muistaa ajatella niitä, joilla on asiat vielä huonommin. Ja niitähän löytyy. Pitää aina muistaa pahoitella sitä, mistä olosuhteista on kotoisin. Ei saa valitella, koska sehän olisi silkkaa itsekkyyttä. Aivan, elämä on niin helppoa minulle, kun olen kasvanut niin hyvissä olosuhteissa.

Mutta minä en kestä maailman pahoja puolia. En voi lukea uutisotsikoita masentumatta. En oikeastaan edes halua tietää, koska en kestä. Niin, olen heikko. Mieluummin olen heikko, kuin kylmä.

En ymmärrä ihmisiä, jotka vertailevat keskenään eri eläinlajien oikeutusta elää. Koska eläinlajiksi minä meidät ihmisetkin lasken. En ymmärrä sitä perustelua, että koska eri eläimet (muut kuin ihmiset) tappavat muita, useimmiten ravinnoksi tai puolustautuakseen, niin sen tähden ihmisetkin voivat vapaasti tappaa eläimiä miten haluaa. Jos me ihmiset kerta ollaan niin ylivertaisia, että meille on annettu erikoinen ajattelukyky, niin miksi emme käyttäisi sitä? Se ei puolusta sitä tappamisen halua, että kun ihmiset ovat kautta aikojen tehneet näin ja kyllähän eläimetkin tekevät niin. Mitä kukaan täällä maapallolla tekee, sitten kun muut eläimet ovat kuolleet sukupuuttoon ja metsät ovat tuhottu, kenenkäs muun kun yltiöpäisen viisaan ihmisen toimesta? Niin joo, kuuhun sitten vaan kaikki, tai muille lähiplaneetoille, happikoppeihin yms. En osaisi sitten parempaa kuvitellakaan. Ravinnostakaan tuskin tuossa vaiheessa mikään puute, koska varmasti on jo kehitetty pilleri joka korvaa kaiken syömisen. Voivat sitten tulevat polvet istuksia pillerit lautasella pimäessä erämaassa. Niin, no, eiväthän he sitten enää paremmasta tiedä. Varmaankin muut asiat ovat kehittyneet taas sen verran, että he varmasti tuntevat olevansa onnekkaita, kun voivat elää miten elää, verrattuna meihin.

Mutta kaikilla on vain tämä yksi elämä. Se mitä me teemme, tulee vaikuttamaan tuleviin sukupolviin ja näin maailmamme historiaan.

Harmittaa edelleen, että vahingossa menin hävittämään alkuperäisteksitini. Tässä joutui nyt aikalailla tiivistämään asioita. Ja tiivistys tuppaa johtamaan herkästi väärinkäsityksiin.