Ja kaikki on taas ihanaa! Aivan tajuttoman kaunis päivä. Vasta lauantai. Nukuin todella hyvin. Näin ihanaa unta UM:sta. En ole nähnyt siitä unta kuin vasta kaksi kertaa ja kumpikin on ollut ihania unia. Nyt on sellainen tunne, että nähtiin juuri eilen ja hyvät tunteet ovat jälleen pinnassa. Hassua, miten unet vaikuttavat. Tulikin mieleeni, että vaikuttavatkohan unet jotenkin alitajuisesti mieleemme ja niistä riippuisi millä mielellä heräämme ja millainen päivän yleistunnelma tulee olemaan? Tietysti jos on nähnyt jotain aivan kamalaa painajaista niin tunteisiin vaikuttaa sekä unesta jäänyt ikävä olo ja samalla helpotus siitä, että se oli vain unta. Tarkoitan lähinnä sellaisia unia mitä emme muista. Yleensä muistan hyvin unet, mutta kai sitä näkee muitakin unia kuin vain yhden tai kaksi mitä sattuu muistamaan? Miksi jotkut ihmiset eivät koskaan muista nähneensä unia? Se on sääli. Minusta unet ovat ihan parhaimpia asioita. Viimeyön UM-unesta herättyäni olisin voinut tietysti olla pettynyt, että se olikin vain unta, mutta oli vain hyvä mieli ja tietysti ikävä vähän.

Jännää ajatella, onko hänen kanssaan enää niin mukavaa ja miten käy tunteille kun viettää vähän enemmän aikaa yhdessä? Välistä suhtaudun häneen kuin elämäni rakkauteen ja välillä taas kylmän järkevästi ja tunteettomammin. Ainakin pyrin usein järkeistämään tunteeni. Haaveet ja todellisuus harvoin kohtaavat. Itseni tuntien olisin jo parin kuukauden seurustelun jälkeen toteamassa, että ei tämä taidakkaan olla ihan sitä mitä haluan ja ahdistuisin. Toisaalta edelleen jaksan haaveilla omasta perheestä, joten joskus kai on sitten vaan pakko elää ahdistustensa yli tai niiden kanssa.

Välillä en malta odottaa, kunnes näen UM:n ja kuvittelen mielessäni miten ihanaa tuo jälleennäkeminen tulee olemaan. Ajattelen, että hän tulee kenties hakemaan minua lentokentältä ja kuinka heti tuntuu, että ei oltaisi oltu päivääkään erossa ja kuinka kaikki on yhtä ihanaa kuin kesällä. Sitten ravistelen itseäni ja kuvittelen kaikki pahimmat vaihtoehdot mielessäni. Kuvittelen kuinka olen hänen maassaan ja yritän soittaa hänelle, mutta hän ei vastaakaan, eikä vastaa viesteihini, enkä näe enkä kuule hänestä enää koskaan. Kuvittelen, että nähdään ja hän vaikuttaakin etäiseltä ja pian hän vaivautuneena selittääkin, että on tavannut jonkun muun. Sehän on ihan mahdollista, emme ole mikään pari, eikä meistä välttämättä sellaista tulekaan. Toisaalta ajatus pariutumisestakaan ei nyt ihan saa minua ratkeamaan riemusta. Jotenkin tämä sopii nyt niin hyvin tämä viestien ja puheluiden odottelu, juttelu silloin tällöin puhelimessa ja sen välillä raivostuttavat kuulumisten kyselyviestit. Tämä omissa haavemaailmoissa elely. Ei vielä liian vakavaa ja todellista.

Taidan olla lähes onnellisimmillani silloin, kun olen ihastunut ja saan sopivasti vastakaikua, mutta ei mitään liian suuria rakkauden tunnustuksia kuitenkaan. Joskus olen kyllä ihan onnellinen ilman mitään ihastustakaan, mutta pidemmällä ajalla taidan tarvita jonkun edes pienen ihastuksen ollakseni onnellinen. Suhteessa taas en ole ainakaan vielä oppinut olemaan kovin onnellinen, lukuunottamatta pieniä hetkiä ja ajanjaksoja. Odotan, että joskus suhteessa pääsisin sellaiselle asteelle. Tietysti siihen päästäkseni joudun tekemään paljon töitä itseni kanssa. Suurin osa suhteissa olleista ongelmistani ovat olleet omia pääni sisäisiä ongelmia. Jos ei ole ongelmaa niin sitten olen tehnyt sellaisen vaikka väkisin. Minulle suuret ja aidot tunteet ovat lähes synonyymi suurille ongelmille. Jos suhteessa ei siis ole ongelmia niin silloin ei ole tunteitakaan. Ja no, kyllä se osittain pitää paikkansakin. Tietysti sitä tunteiden syvyyttä ei tarvitsisi olla jatkuvasti testailemassa kehittelemällä väkisin ongelmia. Ja tietysti liian valjut tunteet ovat myös ongelma. Silloin ei auta muu kuin eroaminen. Joskus syvistä tunteista johtuvat ongelmatkin voivat olla niin suuria, että on parasta erota. Tosin silloin puhutaan jo muista tunteista kuin pelkästä rakkaudesta.

Mutta juuri nyt minulla ei ole ongelmia. Joku voi tietysti olla toista mieltä. :) Aurinkoista lauantaita!